Dags att nominera till Svenska Burmakommitténs styrelse 2018

Är du intresserad av att sitta i styrelsen för Svenska Burmakommittén eller känner du någon som du tror skulle vara det? Har du ett stort intresse för Burma? Då kan det vara just dig vi söker! Särskilt meriterande är erfarenhet av lobby/påverkansarbete samt medlems- och insamlingsfrågor.

Svenska Burmakommittén startades år 2000 och verksamheten vilar idag på två ben – ett omfattande demokratiprogram i Burma där vi stöttar civilsamhällsorganisationer, och informations- och påverkansarbete i Sverige.

Styrelsen ansvarar för organisationens verksamhet som de anställda på kansliet genomför. Att sitta i styrelsen är ett ideellt uppdrag som kräver engagemang och du bör ha möjlighet att lägga ned tio timmar i månaden på styrelseuppdraget. Styrelsen har möten i Stockholm cirka sex gånger per år. 

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från styrelseuppdrag i ideell förening eller har bott eller jobbat i/med Burma. I år är vi särskilt intresserade av personer med erfarenhet av lobby/påverkansarbete samt medlems- och insamlingsfrågor.

Nominera dig själv eller någon annan genom att skriva en kort motivering om vad personen i fråga skulle bidra med. Nomineringen mejlas till valberedning@burmakommitten.org och ska vara valberedningen tillhanda senast den 20:e mars 2018.

Har du synpunkter på hur styrelsearbetet sköts eller andra frågor till valberedningen? Kontakta dem då på adressen ovan.