AKTUELLT från Svenska Burmakommittén

Här hittar du det allra senaste från Svenska Burmakommittén, våra kommentarer och analyser av de senaste händelserna i Burma, våra pressmeddelanden och information om evenemang vi anordnar. Följ oss på sociala medier för regelbundna uppdateringar om vårt arbete och läget i Burma eller prenumerera på Svenska Burmakommitténs nyhetsbrev och få en månatlig sammanfattning från oss.

Sveriges regering bör driva på för att EU inför nya sanktioner mot Burmas militärjunta. Det skriver Burmakommittén i ett öppet brev.

Svenska Burmakommittén bjuder in till samtal med den politiska analytikern Ying Lao från tankesmedjan Salween Institute for Public Policy.

Trots att det nu gått fem år sedan massakrerna på rohingyer har ingen ansvarig ställts till svars. Omvärlden måste agera.

Kristina Jelmin medverkade i Sveriges Radios P4 Extra och talade om militärjuntans avrättningar av demokratikämpar.

Kristina Jelmin medverkade i Expressen TV för att diskutera de avrättningar som militärjuntan genomfört av demokratiaktivister i Burma.

EU måste fördöma de planerade avrättningarna i Burma. Det skriver Svenska Burmakommittén tillsammans med andra europeiska organisationer.

Det är djupt olämpligt att bjuda in en av juntans högsta företrädare till ett toppmöte i ASEAN. Det skriver Burmakommittén i ett öppet brev.

Avrättningarna av oppositionella i Burma måste stoppas. Det skriver Svenska Burmakommittén i ett uttalande med 198 andra organisationer.

Svenska Burmakommittén bjuder in till samtal med den prisbelönte burmesiske journalisten Aye Chan Naing som var med och grundade DVB.

Omkring hälften av staden Loikaws 50 000 invånare tvingades fly efter militärens urskillningslösa bombningar. Vi träffade en av dem.