AKTUELLT från Svenska Burmakommittén

Här hittar du det allra senaste från Svenska Burmakommittén, våra kommentarer och analyser av de senaste händelserna i Burma, våra pressmeddelanden och information om evenemang vi anordnar. Följ oss på sociala medier för regelbundna uppdateringar om vårt arbete och läget i Burma eller prenumerera på Svenska Burmakommitténs nyhetsbrev och få en månatlig sammanfattning från oss.

Journalister är en måltavla för militärjuntan sedan kuppen. Många har fängslats och än fler har tvingats fly landet eller håller sig gömda.

Studentaktivisten Lin Htet berättar för Svenska Burmakommittén om hur han utsattes för tortyr och dödshot i militärjuntans förvar.

Sedan statskuppen har 220 000 människor drivits på flykt och miljontals riskerar akut matbrist men juntan hindrar hjälpen att nå de behövande.

Det här är en taktik för att skapa positiva rubriker i en situation där mycket går emot juntan. Det säger Kristina Jelmin till Blankspot.

Svenska Burmakommitténs Kristina Jelmin intervjuades in Sveriges Radio om situationen i Burma med anledning av ettårsdagen av valet 2020.

FN:s säkerhetsråd måste agera mot militärens övergrepp. Det skriver Svenska Burmakommittén med 520 andra organisationer i ett öppet brev.

Över 70 000 människor har redan fördrivits från sina hem i delstaten Chin sedan militärkuppen. Nu varnar lokala grupper för nya övergrepp.

FN:s generalsekreterare måste agera för att skydda etniska och religiösa minoriteter i Burma. Läs vårt öppna brev till António Guterres.

Sedan statskuppen i Burma är det förenat med stor fara att verka som journalist i Burma. Ko Swe Win berättar om utmaningarna för SBK.

Svenska Burmakommitténs medlemmar har nu möjlighet att köpa biljetter till rabatterat pris till visningen av den burmesiska filmen Money Has Four Legs. /Foto: Asiatiska FIlmfestivalen Burmesisk film på Asiatiska Filmfestivalen 2 oktober Inbjudan till filmvisning, Stockholm, 23 september 2021 Under den Asiatiska Filmfestivalen kommer den burmesiska filmen Money Has Four …