AKTUELLT från Svenska Burmakommittén

Här hittar du det allra senaste från Svenska Burmakommittén, våra kommentarer och analyser av de senaste händelserna i Burma, våra pressmeddelanden och information om evenemang vi anordnar. Följ oss på sociala medier för regelbundna uppdateringar om vårt arbete och läget i Burma eller prenumerera på Svenska Burmakommitténs nyhetsbrev och få en månatlig sammanfattning från oss.

Seminarium 27 september

Svenska Burmakommittén och Reportrar utan gränser bjuder in till ett frukostsamtal om situationen för oberoende medier i Myanmar.

SBC is looking for a consultant to support our partner organisations’ ability to integrate gender into their organisations and programmes.

I Svenska Burmakommitténs verksamhetsberättelse för 2022 kan du läsa mer om vårt arbete under året och om utvecklingen i Burma.

Årsmöte 31 maj 2023

Varmt välkommen till Svenska Burmakommitténs årsmöte den 31 maj 2023. I år håller vi mötet digitalt via Zoom.

AFRY lämnar Burma efter två decennier av kontroversiella projekt i landet. Bolaget har fått stark kritik för att ha samarbetat med juntan.

Kristina Jelmin frågade vad Saab gör för att gå till botten med uppgifterna om att delar till deras granatgevär har exporterats till Burma?

FN:s säkerhetsråd måste vidta konkreta åtgärder mot Burmas militärjunta. Ekonomiska sanktioner och ett globalt vapenembargo måste införas.

Kristina Jelmin intervjuades i P1 Morgon och kommenterade uppgifterna om att FN stödjer juntans planer på att repatriera rohingyer till Burma

Det rapporteras om en ökad utsatthet för hbtq-personer i Burma sedan militärjuntan tog makten i en statskupp 2021.

Kristina Jelmin intervjuas i tidningen Arbetet om läget i Burma två år efter statskuppen och Sveriges minskade bistånd till landet.