Press

Här hittar du våra pressmeddelanden och vår medverkan i media.

Presskontakt: +46(0)73 915 46 34 info@burmakommitten.org

Kristina Jelmin intervjuades i P1 Morgon och kommenterade uppgifterna om att FN stödjer juntans planer på att repatriera rohingyer till Burma

Kristina Jelmin intervjuas i Dagens Nyheter om situationen i Burma två år efter statskuppen och betonar vikten av stöd till demokratikämpar.

Kristina Jelmin medverkade i Sveriges Radios P4 Extra och talade om militärjuntans avrättningar av demokratikämpar.

Kristina Jelmin medverkade i Expressen TV för att diskutera de avrättningar som militärjuntan genomfört av demokratiaktivister i Burma.

Kristina Jelmin medverkade i Omvärlden Podd och talade om Facebook i Burma. De har stämts för sin påstådda roll i folkmordet mot rohingyer.

Intervju med Kristina Jelmin i tidningen Arbetaren om läget i Burma ett år efter valet, det upptrappade våldet och det starka motståndet.

Det här är en taktik för att skapa positiva rubriker i en situation där mycket går emot juntan. Det säger Kristina Jelmin till Blankspot.

Svenska Burmakommitténs Kristina Jelmin intervjuades in Sveriges Radio om situationen i Burma med anledning av ettårsdagen av valet 2020.

Kristina Jelmin intervjuades i DN om situationen för rohingyer och hur statskuppen gjort ett återvändande än mer osäkert.

Kristina Jelmin intervjuades i tidningen Omvärlden om EU:s beslut att utöka sanktionerna mot Burmas militär, bland annat mot juntakontrollerade företag.