Press

Här hittar du våra pressmeddelanden och vår medverkan i media.

Presskontakt: +46(0)73 915 46 34 info@burmakommitten.org

Vad händer egentligen i Burma? Denna fråga försöker verksamhetschef Kristina Jelmin besvara i ett samtal med Måns Molander från Human Rights Watch Sverige.
Kristina Jelmin i Expressen TV
Kristina Jelmin medverkar i Expressen TV för att diskutera helgens våldsamma utveckling i Burma.
Kristina Jelmin skriver gästkrönika i Utvecklingsmagasinet om den förvärrade situationen i Burma. Många aktivister väljer nu att lämna Yangon.
Svenska Burmakommitténs Alexander Jäätmaa intervjuades i Studio Ett om det upptrappade våldet mot demonstranterna i Burma.
Det officiella valresultatet dröjer men enligt preliminära siffror ser Aung San Suu Kyi och hennes parti NLD ut att gå mot ännu en jordskredsseger.
Omvärlden måste kapa banden till Burmas militär. Sverige bör driva på för att EU ska införa riktade sanktioner mot militären och de företag den kontrollerar. Detta skriver vi om på SvD Debatt.
I dag har det gått två år sedan journalisten Ko Swe Win anklagades för förtal efter att ha delat ett inlägg på Facebook. Tillsammans med 77 andra människorättsorganisationer uppmanar Svenska Burmakommittén burmesiska myndigheter att lägga ned åtalet mot Ko Swe Win och reformera de repressiva lagar som fortfarande används för att tysta journalister och kritiska …
Den 25 augusti 2018 är det ett år sedan den burmesiska militären inledde den offensiv i delstaten Rakhine som inom loppet av några månader kom att driva omkring 700 000 människor på flykt över gränsen till Bangladesh. De lever nu i undermåliga och hastigt utbyggda läger som kommit att utgöra världens största flyktingbosättning. Enligt FN:s …
Inför utrikesrådets sammanträde i Bryssel i dag skriver 21 människorättsorganisationer ett öppet brev till EU:s utrikesministrar med anledning av krisen i delstaten Rakhine. Sedan den 25 augusti 2017 har 688 000 personer flytt från Rakhine till grannlandet Bangladesh. Den burmesiska militären har begått grova övergrepp mot civilbefolkningen och FN har beskrivit militärens agerande som ”ett …