Press

Här hittar du våra pressmeddelanden och vår medverkan i media.

Presskontakt: +46(0)73 915 46 34 info@burmakommitten.org

Kristina Jelmin intervjuades i tidningen Omvärlden om EU:s beslut att utöka sanktionerna mot Burmas militär, bland annat mot juntakontrollerade företag.
Intervju med Kristina Jelmin i Dagens ETC om Svenska Burmakommitténs nya rapport om AP-fondernas investeringar i bolag med kopplingar till Burmas militär.
Kristina Jelmin intervjuades i Sveriges Radio om Burmakommitténs nya rapport om AP-fonderna och investeringar i bolag med kopplingar till Burmas militär.
Alexander Jäätmaa gjorde en längre intervju med Blankspot om situationen i Burma i efterdyningarna av statskuppen och de upptrappade våldsamheterna.
Vad händer egentligen i Burma? Denna fråga försöker verksamhetschef Kristina Jelmin besvara i ett samtal med Måns Molander från Human Rights Watch Sverige.
Kristina Jelmin i Expressen TV
Kristina Jelmin medverkar i Expressen TV för att diskutera helgens våldsamma utveckling i Burma.
Kristina Jelmin skriver gästkrönika i Utvecklingsmagasinet om den förvärrade situationen i Burma. Många aktivister väljer nu att lämna Yangon.
Svenska Burmakommitténs Alexander Jäätmaa intervjuades i Studio Ett om det upptrappade våldet mot demonstranterna i Burma.
Det officiella valresultatet dröjer men enligt preliminära siffror ser Aung San Suu Kyi och hennes parti NLD ut att gå mot ännu en jordskredsseger.
Omvärlden måste kapa banden till Burmas militär. Sverige bör driva på för att EU ska införa riktade sanktioner mot militären och de företag den kontrollerar. Detta skriver vi om på SvD Debatt.