Unga NLD-supportrar vid ett kampanjmöte i Mandalay 2015. Det nuvarande regeringspartiet NLD vann en jordskredsseger i valet 2015 och vann även i många valkretsar i minoritetsområden där etniskt baserade partier fanns representerade. Sedan dess har missnöjet mot NLD ökat och en fråga är nu om de etniskt baserade partierna kan utmana NLD i det stundande valet. /Foto: Hkun Lat

Digital valvaka söndagen den 8 november

Inbjudan till seminarium, Stockholm, 2 november 2020

Söndagen den 8 november är det parlamentsval i Burma. Det är andra gången som relativt fria val arrangeras efter decennier av militärdiktatur. I det förra valet tog demokratiikonen Aung San Suu Kyi och hennes NLD hem en jordskredsseger men hennes första fem år vid makten har varit turbulenta. På många områden har utvecklingen gått åt fel håll: inbördeskrigen fortsätter, oppositionella fängslas och FN utreder folkmord. De demokratiska reformerna lyser med sin frånvaro. Kritiken mot NLD har ökat, framförallt i landets minoritetsområden.

Kommer årets val innebära ytterligare en jordskredsseger för NLD, eller kommer väljarna visa sitt missnöje vid valurnorna? Nu utmanas de inte bara av oppositionspartiet USDP, som står militären nära, utan även av flera partier i landets minoritetsområden. Var med på Svenska Burmakommitténs valvaka och ta del av direktrapportering från Burma, kommentarer och analyser kring valet och dess betydelse.

Valvakan drar igång kl. 16:00 via Zoom när valdagen i Burma går mot sitt slut. Anmäl ditt deltagande till info@burmakommitten.org så skickar vi ut inbjudningslänken.

Varmt välkommen!

Plats:
Digitalt via Zoom

Datum och tid:
8 november 2020, kl. 16:00-17:30