Kandidera till vår styrelse

Kandidera till vår styrelse och andra förtroendeuppdrag

Stockholm, 21 april 2021

Inför årsmötet den 31 maj söker vi nya förtroendevalda. Har du ett stort intresse för mänskliga rättigheter och Burma/Myanmar? Då är du kanske den vi söker!

Svenska Burmakommittén startades år 2001 och verksamheten vilar idag på två ben – ett omfattande demokratiprogram i Burma där vi stöttar civilsamhällsorganisationer, och informations- och påverkansarbete i Sverige. Du hittar mer information om vår verksamhet i våra verksamhetsberättelser.

Styrelsen ansvarar för organisationens verksamhet som de anställda på kansliet genomför. Att sitta i styrelsen är ett ideellt uppdrag, kräver engagemang och du bör ha möjlighet att lägga ned tio timmar i månaden på styrelseuppdraget. Styrelsen sammanträder cirka sex gånger per år och har sitt säte i Stockholm – under det senaste året har de flesta möten hållits digitalt.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från styrelseuppdrag i ideell förening eller har bott eller jobbat i/med Burma.

På årsmötet som hålls den 31 maj 2021 finns flera förtroendeuppdrag att fylla utöver styrelsen – föreningen har också förtroendevalda föreningsrevisorer och valberedning.

Nominera dig själv eller någon annan genom att skriva en kort motivering om vad personen i fråga skulle bidra med. Nomineringen mejlas till valberedning@burmakommitten.org senast den 10 maj. Kontakta valberedningen om du har frågor eller funderingar kring förtroendeuppdrag inom föreningen.