Svenska Burmakommitténs ordförande Matilda Hald talar på seminariet State of human rights den 19 januari 2018, tillsammans med Jan Eliasson och Måns Molander.

Styrelsen

Sedan årsmötet 2021 består Svenska Burmakommitténs styrelse av följande ledamöter.

Matilda Hald, ordförande, arbetar som Programme Manager for Agenda 2030 på Dag Hammarskjöld Foundation. Hon har följt Burmas utveckling länge har tidigare bl.a. varit verksamhetschef för Svenska Burmakommittén.

Gunilla Odin arbetar sedan länge med biståndsfrågor på Svenska Amnestyfonden. Gunilla bodde och arbetade i Burma mellan 2010-2012 och har suttit i Burmakommitténs styrelse sedan 2013.

Jörgen Schönning har arbetat med svenskt bistånd till och i Asien sedan mitten av 1970-talet och med Burma sedan slutet av 90-talet. Stationerad i Bangkok/Yangon 2008-2012. Jörgen har suttit i Burmakommitténs styrelse sedan 2013.

Karin Valtersson arbetar med demokrati och mänskliga rättigheter i Burma för Burma Campaign UK i London. Hon arbetade med informationsfrågor på Svenska Burmakommitten mellan 2010-2013 och har suttit i styrelsen sedan 2014.

Andreas Boström jobbar till vardags på Amnesty Internationals svenska sektion. Statsvetare med fokus på mänskliga rättigheter och har suttit i styrelsen sedan 2014.

Marie Månson är sedan 2017 internationell chef på RFSL. Tidigare arbetade hon på Civil Rights Defenders som programchef för ett säkerhets- och skyddsprogram för utsatta människorättsaktivister, efter att ha varit programchef för verksamheten på Västra Balkan. Marie valdes in till styrelsen 2016.

Eva-Maria Munck är lärare och sedan 2016 bosatt i Mae Sot, Thailand, där hon undervisar i engelska. Eva-Maria är grundare av Stockholms Amnestykör och är nu inne på sitt fjärde år som ledamot i Burmakommitténs styrelse. Hon finns också med i Svenska kyrkans referensgrupp kring Burma.

Helena Thorfinn är skribent och biståndsexpert och bodde och arbetade i Burma mellan 2014-2018. Hon har tidigare arbetat som journalist på redaktioner som SvD och SVT, och även arbetat många år på Sida, bland annat på svenska ambassaden i Bangladesh. Helena Thorfinn har skrivit två romaner om gestaltar biståndsvärlden i Bangladesh – “Innan Floden Tar Oss” och “Den som går på tigerstigar”.

Mats Petersson

Kansliet i Stockholm

Våra medarbetare i Stockholm

Verksamhetsberättelser

Verksamhetsberättelser från 2012 och framåt.