Svenska Burmakommitténs ordförande Matilda Hald talar på seminariet State of human rights den 19 januari 2018, tillsammans med Jan Eliasson och Måns Molander.

Styrelsen

Sedan årsmötet 2022 består Svenska Burmakommitténs styrelse av följande ledamöter.

Matilda Hald, ordförande, arbetar som policyrådgivare på CONCORD Sverige. Hon har varit engagerad för demokrati och mänskliga rättigheter i Burma i över 15 år, bland annat genom Dag Hammarskjöldfonden och som tidigare verksamhetschef för Svenska Burmakommittén.

Gunilla Odin arbetar sedan länge med biståndsfrågor på Svenska Amnestyfonden. Gunilla bodde och arbetade i Burma mellan 2010-2012 och har suttit i Burmakommitténs styrelse sedan 2013.

Jörgen Schönning har arbetat med svenskt bistånd till och i Asien sedan mitten av 1970-talet och med Burma sedan slutet av 90-talet. Stationerad i Bangkok/Yangon 2008-2012. Jörgen har suttit i Burmakommitténs styrelse sedan 2013.

Karin Valtersson arbetar med demokrati och mänskliga rättigheter i Burma för Burma Campaign UK i London. Hon arbetade med informationsfrågor på Svenska Burmakommitten mellan 2010-2013 och har suttit i styrelsen sedan 2014.

Marie Månson har 25 års erfarenhet av arbete för mänskliga rättigheter inom det svenska civilsamhället. På Civil Rights Defenders var hon bland annat chef för verksamheten på Västra Balkan och för ett globalt säkerhets- och skyddsprogram för utsatta människorättsaktivister. På RFSL var hon internationell chef och utvecklade tillsammans med teamet den internationella verksamheten till stöd för hbtqi-aktivister globalt. Nu driver Marie egen verksamhet inom den ideella sektorn och har just nu ett längre chefsuppdrag för Fairtrade Sverige. Marie valdes in till styrelsen 2016.

Helena Thorfinn är skribent och biståndsexpert och bodde och arbetade i Burma mellan 2014-2018. Hon har tidigare arbetat som journalist på redaktioner som SvD och SVT, och även arbetat många år på Sida, bland annat på svenska ambassaden i Bangladesh. Helena Thorfinn har skrivit två romaner om gestaltar biståndsvärlden i Bangladesh – “Innan Floden Tar Oss” och “Den som går på tigerstigar”.

Ida Ragnarsson arbetar på CONCORD Sverige. Ida har suttit i Burmakommitténs styrelse sedan 2022.

Mats Petersson

Kansliet i Stockholm

Våra medarbetare i Stockholm

Verksamhetsberättelser

Verksamhetsberättelser från 2012 och framåt.