Vi bjuder in till samtal med Ying Lao, politisk analytiker och chef för tankesmedjan Salween Institute for Public Policy. /Foto CDES

Ett federalt Burma utan militärt inflytande - vad vill den demokratiska oppositionen?

Inbjudan till seminarium, Stockholm, 31 augusti 2022

Svenska Burmakommittén bjuder in till samtal med den politiska analytikern Ying Lao från tankesmedjan Salween Institute for Public Policy.

I februari 2021 genomförde den burmesiska militären en statskupp. Den folkvalda regeringen avsattes, politiker, aktivister, journalister och andra oppositionella fängslades. Den militärjunta som nu styr landet saknar folkligt stöd och använder sig av skoningslöst våld och hårt förtryck av civilbefolkningen för att hålla sig kvar vid makten.

De folkvalda politiker som fortfarande var på fri fot efter statskuppen var snabba med att organisera en politisk motståndsrörelse. De etablerade en parallell regering som utmanar juntan om den politiska makten. De har utlovat ett framtida Burma som går i en mer federal riktning och där militären inte ska ha något politiskt inflytande. 

Hur enad är oppositionen och vilket stöd har den bland folket? Vilka utmaningar står den demokratiska oppositionen inför och hur ser framtiden ut? Detta och mycket mer kommer vi diskutera med Ying Lao.

Samtalet hålls på engelska.

Plats
Svenska Burmakommittén, Slottsbacken 8, 111 30 Stockholm

Datum och tid
Onsdagen den 7 september, kl. 17:00

Anmälan
Anmäl ditt deltagande till info@burmakommitten.org