SBK Bokklubb läser Helena Thorfinns bok I munkens skugga som utspelar sig i Burma. /Foto: Emma Larsson/Norstedts

SBK Bokklubb: I munkens skugga & författarträff med Helena Thorfinn 7 februari

Inbjudan, Stockholm, 30 december 2021

Svenska Burmakommitténs bokcirkel läser och diskuterar Helena Thorfinns nya roman I Munkens Skugga. Vi gästas även av författaren själv som är styrelseledamot i Svenska Burmakommittén.

Den 7 februari kl 19:00 träffas SBK Bokklubb via Zoom för att diskutera I munkens skugga. Helena Thorfinn som skrivit boken gästar seminariet. I munkens skugga utspelar sig i Burma under tiden då Aung San Suu Kyi kom till makten. Den behandlar bland annat den snabba IT-revolution som landet genomgick under mitten på 2010-talet och de negativa konsekvenser det fick, inte minst spridandet av hatpropaganda.

Beskrivning av boken från förlaget:

Katja har blivit utmanövrerad från jobbet som mellanchef på kommunen och måste komma bort från allt. Det enda som känns lockande är att hälsa på systersonen Simon, trainee på Unicef i Burma/Myanmar – det gåtfulla landet som håller på att öppna upp mot omvärlden.

Väl på plats i en bungalow i Yangon växer beslutet fram hos henne att genomföra en tyst meditationsretreat i ett av Yangons många buddhistkloster. Katja behöver lära sig att släppa taget och “let it pass”.

Men hos munkarna i klostret hamnar hon mitt i den hemliga rörelse som hotar landets sköra demokratiska uppvaknande och hon får ansvar för en liten nunna. I stället för att släppa taget, tvingas Katja agera.

Samtidigt i en annan del av landet letar modern till den lilla nunnan efter flickans pappa. Han har försvunnit spårlöst som en följd av förföljelsen av det folk han tillhör…

Datum och tid: 7 februari 2022, kl. 19:00
Plats: Digitalt via Zoom
Anmälan: Anmälan görs till info@burmakommitten.org. Möteslänk skickas ut till de som anmält sig.