Foto: Phuong D. Nguyen / Shutterstock

Seminarium 27 september: Att vara oberoende journalist i krigets Myanmar

Inbjudan till seminarium, Stockholm, 22 september 2023

Svenska Burmakommittén och Reportrar utan gränser bjuder in till ett frukostsamtal om situationen för oberoende medier i Myanmar.

Sedan statskuppen 1 februari 2021 har medierna i Myanmar kommit under hårt tryck. Den styrande militärjuntan har infört kraftiga inskränkningar i press- och yttrandefriheten. Journalister har fängslats och dödats på grund av sitt arbete. Att vara journalist i Myanmar är i dag förenat med livsfara. Trots det fortsätter många burmesiska medier sin kritiska rapportering och de spelar en avgörande roll för människor i Myanmar och för att omvärlden kan följa vad som händer i landet.

Vilka utmaningar står burmesisk media inför? Hur arbetar medier för att förhålla sig oberoende under pågående konflikt? Hur ser utsikterna för framtiden ut? Hur förhåller sig situationen till resten av Asien? Detta och mycket mer kommer vi att diskutera med två framstående burmesiska journalister som just nu är i Stockholm för att ta emot ett pris från Hiroshima-stiftelsen. Priset delas ut till Burma News International, en paraplyorganisation för ett stort antal lokala medier i Myanmar, för sina insatser för fri journalistik i landet.

Samtalet hålls på engelska.

Medverkande
U Sangtea Jephthah Hmingtansanga, redaktör på Khonumthung Media Group
U Khin Maung Win, redaktör på Mizzima News.
Erik Larsson, ordförande Reportrar utan gränser 
Kristina Jelmin, verksamhetschef Svenska Burmakommittén

Plats
Helio Slussen, Peter Myndes Backe 16, 118 46 Stockholm

Datum och tid
Onsdagen den 27 september kl. 09:30-10:30
Frukostfralla och kaffe från 09:15

Anmälan
Anmäl ditt deltagande till kristina@burmakommitten.org

Inbjudan som PDF