Den 17 november 2022 bjuder vi in till samtal med Wai Hnin Pwint Thon from Burma Campaign UK.

Demokratikämpar fängslas i Burma - vad kan omvärlden göra?

Inbjudan till seminarium, Stockholm, 11 november 2022

Svenska Burmakommittén bjuder in till samtal med den välkända människorättskämpen Wai Hnin Pwint Thon från Burma Campaign UK.

Militärjuntan i Burma skyr inga medel för att tysta oppositionella. Att motsätta sig juntans styre är förenat med stora risker. Sedan statskuppen i februari förra året har fler än 16 000 personer gripits. De som grips riskerar att utsättas för tortyr eller till och med dödas. Många demokratikämpar har dömts till fängelse i summariska rättegångar utan insyn. Över 100 personer har dömts till döden. I somras avrättade juntan fyra av dessa.

Wai Hnin Pwint Thon har lång erfarenhet av att kämpa för demokrati och mänskliga rättigheter i Burma, inte minst när det gäller politiska fångar. Hennes far är politiskt aktiv och har tillbringat större delen av hennes uppväxt i fängelse. Han var även en av de första som greps efter statskuppen.

Hur ser situationen i Burma ut för politiska aktivister och fångar? Vad kan omvärlden göra för att stötta de som kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter? Om detta och mycket mer talar vi med Wai Hnin Pwint Thon.

Samtalet hålls på engelska.

Plats
Svenska Burmakommittén, Slottsbacken 8, 111 30 Stockholm

Datum och tid
Torsdagen den 17 november, kl. 17:00 – 18:00

Anmälan
Anmäl ditt deltagande till info@burmakommitten.org